Hvordan mosjonere en labrador valp.

En labrador har statistisk sett 25 % sjans for å få HD. Derfor er det viktig å vite noe om mosjon.

En regel for mosjon er 5 min pr. mnd. på valpens alder:

2 mnd. = 10 min, 3 mnd. = 15 min, 4 mnd. = 20 min osv.

Ved 8 ukers alder skal valpen ikke gå lange turer, at den leker inne og ute er mosjon nok i seg selv. Skal man gå en tur er korte rusleturer på 5-10 minutter mer enn nok i begynnelsen.

Øk de korte turene gradvis og når hunden nærmer seg 6 mnd. alder kan turen være ca. 25-30 min. Lurt å tenke at valpen kan bestemme farten litt selv.

Valpen kan nå etterhvert være med på lengre turer og ved 9 mnd. alder kan en tur på ca. 45 min. være passe. 

Men prøv å unngå for mye tur på asfalt eller i høy snø, dette fordi det er belastende underlag for en hund som vokser raskt og er i utvikling.

Når det gjelder trapper anbefaler jeg at man unngår så langt det er mulig at de går i trapper de første mnd.

Bær de så lenge det er mulig.  

Ved 1 års alder bør de røntges på hofter (HD) og albuer (AD). 
De lever i mange år. Husk derfor at hvis man viser forsiktighet under vekst det første året er sjansen større for at hunden blir fri for HD og AD. 

| Svar

Nyeste kommentarer

01.02 | 23:44

Nydelige bilder av labradorer! Er på utkikk etter labrador tispe, da jeg har ei goldentispe på 2,5 år. Har hatt labradorer i 15 år . Savner dem så. Håper håper

01.02 | 14:32

Er godt kjent med labb. og ønsker ny i 2022 ( helst tispe). Er friluftsmennesker og med barn og barnebarn er labb til å stole på. Måtte avlive en cocker i 2020.

30.01 | 22:54

Likte siden godt. Den virket oversiktelige.

15.01 | 09:54

Hei, vi er en familie på seks som har ønsket oss en valp i lang tid! Den vil få masse kjærlighet og oppmerksomhet fra oss! Håper å høre fra dere<3